Ik ben dr. Florine Kingma-Vegter. 

Na mijn eindexamen VWO in 1987 ben ik geneeskunde gaan studeren aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Daarna heb ik enkele jaren in diverse ziekenhuizen gewerkt als arts-assistent-niet-in-opleiding.

Van 1997 tot 2003 heb ik de opleiding tot plastisch chirurg gevolgd in het Gelre Ziekenhuis te Apeldoorn en in het VU Medisch Centrum te Amsterdam. Tijdens de opleiding ben ik gepromoveerd op diverse onderzoeken naar het objectiveren van asymmetrie in gezichten; met name bij mensen die als kind zijn behandeld voor een lip-, kaak- of gehemeltespleet.

Na mijn opleiding ben ik in het MC Slotervaart te Amsterdam gaan werken. Daar ontdekte ik dat ik erg gedreven ben om het beste resultaat voor elke patiënt te behalen. Gaandeweg kwamen er steeds meer patiënten die veel gewicht hebben verloren, en ik merkte dat ik het interessant en leuk vond om hen te helpen.

Naast mijn werk in het MC Slotervaart heb ik 10 jaar lang in MC Jan van Goyen te Amsterdam gewerkt, alwaar esthetische zorg op de voorgrond stond. 

Na 15 jaar kwam er een einde aan het werk in het MC Slotervaart. Ik heb in 2019 een jaar lang in het Spaarne Gasthuis te Hoofddorp gewerkt, een groot algemeen ziekenhuis waar bureaucratie en wachtlijsten mijn werkplezier belemmerden.

Een setting zoals in het Boerhaave Medisch Centrum te Amsterdam, waar iedereen elkaar kent en waar iedereen met elkaar werkt aan een optimale sfeer en beleving voor de patiënt, is voor mij een logische keuze om mijn werk voort te zetten. 

Natuurlijk kan ik mijn werk niet alleen uitvoeren; ik word bijgestaan door verpleegkundigen, consulenten, operatie-assistenten, anaesthesisten en anaesthesie-medewerkers, en, niet te vergeten, de meestal onzichtbare maar ook onmisbare administratieve ondersteuners, planners en office managers.

 

Naast mijn werk besteed ik mijn vrije tijd aan mijn gezin, de hond en mijn hobby's: koken en bakken, conditietraining en hardlopen.