Ik vind het belangrijk dat u, voordat u besluit om een ingreep te ondergaan, optimaal geïnformeerd bent over wat u kunt verwachten. Daarom neem ik ruim de tijd om u te spreken, om te horen wat uw wensen en verwachtingen zijn, en om te bespreken wat wel of niet mogelijk is. 

Zowel in Boerhaave MC als in PCC Spaarne spreek ik zelf met u af wat we gaan doen, en dit leg ik vast in de status. Ik zou niet in een kliniek willen werken waar u door iemand anders voor een ingreep wordt ingepland, en waar ik u pas vlak voor de ingreep zou zien.

U mag van mij verwachten dat ik mij optimaal inzet om voor u het beste resultaat te bereiken. Dat betekent ook dat het kan voorkomen dat ik u naar een collega verwijs, wanneer ik van mening ben dat u door die collega beter geholpen kunt worden. Daarnaast ben ik eerlijk over het nut van een door u gewenste ingreep. Wanneer u bijvoorbeeld beter nog even kunt wachten met een ooglidcorrectie, dan zal ik dat zeker met u bespreken. 

U kunt zelf ook bijdragen aan een goed resultaat. Stop liefst een aantal weken voor de ingreep met roken, en zorg ervoor dat u uitgerust aan de operatie begint. Hou ook na de ingreep voldoende rust; als u zich goed voelt kunt u snel teveel gaan doen. Draag uw drukkleding na de operatie en bescherm uw littekens tegen de zon.