Het is verstandig als u zich voorbereidt op het gesprek. 

 

Bedenk bijvoorbeeld vooraf wat u hoopt te bereiken met een ingreep, en wat hierbij belangrijk voor u is. Schrijf de vragen die u wilt stellen op, zodat u ze niet vergeet.

 

Indien u een gastric bypass heeft gehad, check dan wanneer u voor het laatst bij de internist op controle bent geweest en neem liefst uw laatste lab-uitslagen mee. Gebruikt u medicijnen, neem dan een lijstje hiervan mee.  

 

Het is handig als u zich vooraf al informeert over de door u gewenste ingreep. De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) heeft op haar site diverse chirurgische bijsluiters en patiëntenfolders gepubliceerd. Over bijvoorbeeld siliconenprothesen vindt u hier uitgebreide, wetenschappelijk onderbouwde informatie.

 

Veel mensen bezoeken meerdere klinieken en plastisch chirurgen voordat ze het besluit nemen om een operatie te ondergaan. Dat is alleen maar logisch. Ik ben van mening dat u zich moet laten opereren door de arts bij wie u zich prettig voelt, en in de kliniek waarbij u een goed gevoel heeft. Daarom werk ik enkel in een kliniek waar ik u zelf spreek tijdens een uitgebreid consult. Alleen dan kunnen we samen bekijken wat het beste voor u is.